Het verhaal achter Help Milan

Hey Hallo, Wij zijn Rick, Felasja en Milan!

Wij vragen een paar minuten van jullie tijd en aandacht voor onze bijzondere situatie en ons unieke zoontje. Milan is uniek, omdat hij tijdens de geboorte een hoge partiële dwarslaesie heeft opgelopen.

Milan is uniek, omdat er geen enkel andere kindje, tot op heden, ter wereld is gekomen met een dwarslaesie als gevolg. De dwarslaesie betekend voor Milan dat hij motorisch en lichamelijk zeer ernstig beperkt is; hij kan niet zelfstandig zitten, kruipen, lopen, eten/drinken, douchen/badderen en spelen. Eten, slikken en zelfs ademhalen, alles is voor Milan een extra uitdaging.

Milan is een super lief, intelligent en vrolijk kind dat heel graag de wereld wilt ontdekken. Dankzij zijn karakter, zijn wilskracht en doorzettingsvermogen blijft hij iedereen verbazen met wat hij steeds meer kan. Elke kleine stap vooruitgang, op welk vlak dan ook, is voor hem en ons een grote winst en een feestje waard!

Door een medische fout heeft ons gezin vele klappen moeten opvangen en is het regelmatig een eindeloos gevecht met obstakels, uitdagingen, bureaucratie en onbegrip.
Maar wij laten ons niet kisten!

Wij willen van de gemaakte medische fout een Medisch Wonder maken én daar hebben wij jullie hulp hard bij nodig! Waarom? Blijf dan nog heel even kijken/lezen, het kost echt niet heel veel tijd, maar betekend voor Milan een wereld van verschil!

Milan en al zijn fantastisch hulpmiddelen hebben veel ruimte nodig en daarnaast heeft Milan hydro(water)therapie nodig, om als een vrolijke en pijnvrije peuter door het leven te kunnen gaan!

Mede dankzij al jullie hulp, inzet, steun en vele donaties hebben we voor Milan al veel kunnen realiseren! De bus is een feit en de verbouwing (incl. tijdelijke verhuizing) is gestart!

Wat is er dan nu nog nodig voor Milan, zou je zeggen?

Een speciaal bad en speciale instelbare wastafel,  voor in zijn aangepaste badkamer en uiteraard is een bijdrage voor alle dure therapieën die niet vergoed worden nooit weg!  (Doel 2 en Doel 3!)

Doel 1 = Behaald! We hebben een nieuwe rolstoelbus! Fantastisch bedankt allemaal!

Hoe fantastisch met al jullie hulp en donaties, uit alle hoeken en instanties is het ons gelukt om een fantastische bus aan te schaffen! Wat een vrijheid! De bus geeft Milan en ons zoveel ruimte en vrijheid , om eindelijk met het gezin op stap of familiebezoek te kunnen gaan. Hoe blij en dankbaar wij hiermee zijn is niet te beschrijven! DANK!!!

Doel 2: Onze woning uitbouwen (gestart)  incl. hoog – laag bad en wastafel! (hydrotherapie) (€10.000)

Onze woning wordt momenteel compleet verbouwd en wij wonen tijdelijk ergens anders. Naast een stuk WMO voorziening(en), komen we voor dit stuk ca. € 10.000 tekort, puur voor Milan zijn aangepaste badkamer, om daar een hoog-laag bad en wastafel in te kunnen plaatsen. Zodat Milan lekker in bad kan genieten en ontspannen. Maar waarbij het vrij in het warme water zijn voor zijn spieren en gewrichten veel betekend voor zijn gezondheid en welzijn. In bad kan Milan zijn dagelijkse hydrotherapie en ontspanning krijgen, waardoor zijn spasticiteit vermindert en we vergroeiingen zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Het betekend letterlijk minder pijn voor Milan. Maar helaas, krijgen we dit niet vergoed Het voordeel van een hoog-laag bad is dat je het bad per persoon op ideale ergonomische hoogte in kan stellen, zodat je Milan goed kan verzorgen, zonder dat je zelf rugklachten e.d. krijgt. En een aangepaste wastafel, welke je in hoogte in kan stellen, zodat Milan altijd zelf zijn handen kan wassen en zijn tand gepoetst kan krijgen, ongeacht in welke rolstoel hij zit.

Doel 3: Therapieën en kleine hulpmiddelen

Met Milan volgen wij diverse intensieve therapieën welke niet vergoed worden door verzekeraars, zoals:

  • Osteopathische behandelingen , BSM de Jong therapie en chiropraktie. (elke 6 weken) Dankzij o.a. deze behandelingen zien we Milan steeds meer ontwikkelen.

Zoals jullie zien is er veel nodig om Milan de juiste hulp te bieden, waardoor hij kan ontwikkelen zoals elke andere Peuter/kind. Ruimte, Rust, Bad en Vrijheid zijn de kernwoorden, die centraal staan voor de dingen die Milan nodig heeft. Uw donatie / bijdrage kan voor Milan een wereld van verschil betekenen en weer een extra behandeling en stap de toekomst in!

Ons leven staat al heel lang op pauze, Milan zijn leven en ontwikkeling staan op pauze, helpen jullie ons mee op PLAY te drukken?

Dat kan via de doneerbutton! Lets P(l)ay!

Alvast onwijs bedankt namens ons, maar vooral namens Milan!

www.helpmilan.nl