Doelen

Doel 1 = Behaald! We hebben een nieuwe rolstoelbus! Fantastisch bedankt allemaal!

Hoe fantastisch met al jullie hulp en donaties, uit alle hoeken en instanties is het ons gelukt om een fantastische bus aan te schaffen! Wat een vrijheid! De bus geeft Milan en ons zoveel ruimte en vrijheid , om eindelijk met het gezin op stap of familiebezoek te kunnen gaan. Hoe blij en dankbaar wij hiermee zijn is niet te beschrijven! DANK!!!

Doel 2: Onze woning uitbouwen incl. hoog – laag bad (hydrotherapie) (Inzameldoel €25.000)

Woning uitbouwen en aanpassen voor Milan. Waarbij hij voldoende ruimte krijgt om de wereld te ontdekken en zich vrijuit te kunnen bewegen. De beperkte woonruimte die we nu hebben, staat zijn ontwikkeling in de weg. Terwijl hij op zijn revalidatie soms wel bijna 3 uur rond kan lopen in zijn hulpmiddel! Wat heel goed is voor zijn ontwikkeling, motoriek, spierkracht en evenwicht! Naast een stukje WMO voorziening, komen we voor dit stuk ca. 25.000 tekort, puur voor Milan zijn aanbouw stuk en een aangepast hoog-laag bad waarin we Milan zijn dagelijkse hydrotherapie en ontspanning kunnen garanderen! Voor andere aanpassingen kan men denken aan het toepassen van klimaatbeheersing in huis, omdat Milan zijn eigen temperatuur niet kan reguleren, ook domotica (huis automatisering t.b.v. deuren en verlichting etc.), zal Milan veel zelfstandigheid bieden en denk ook aan het toegankelijk maken en aanpassen van de tuin/oprit e.d.  Deze punten komen voor onze eigen rekening.

Doel 3: Therapieën en hulpmiddelen

Met Milan volgen wij diverse intensieve therapieën welke niet vergoed worden door verzekeraars, zoals:

  • Osteopathische behandelingen (elke 6 weken) Dankzij o.a. deze behandelingen zien we Milan steeds meer ontwikkelen.
  • In de nabije toekomst zal Milan deel gaan nemen aan behandelingen bij de Roode Draak. Daarbij worden kinderen met neurologisch letsel behandeld t.b.v. het verminderen van hun spasticiteit en het bevorderen van hun eigen kunnen en daardoor zelfstandigheid. Hiervoor dienen speciale pakken te worden aangeschaft en de intensieve behandelingen worden nauwelijks tot niet vergoed door de zorgverzekeraars.
  • Milan krijgt een hand geduwde rolstoel, naast zijn elektrische rolstoel. De elektrische rolstoel kan namelijk niet overal mee naartoe of mee naar binnen i.v.m. dorpels en drempels. Voor de hand geduwde rolstoel bestaat een joy-stick aansturing, die Milan de vrijheid zal geven, net zoals zijn elektrische rolstoel hem dezelfde vrijheid geeft als elk ander kind. Helaas wordt dat systeem niet vergoed en zetten wij ons hard voor Milan in, om ook dit voor hem te behalen! (Verwachte aanschaf kosten: € 6500,-)

Zoals jullie zien is er veel nodig om Milan de juiste hulp te bieden, waardoor hij kan ontwikkelen zoals elke andere Peuter/kind. Ruimte, Rust, Bad en Vrijheid zijn de kernwoorden, die centraal staan voor de dingen die Milan nodig heeft. Uw donatie / bijdrage kan voor Milan een wereld van verschil betekenen en weer een extra behandeling en stap de toekomst in!

Ons leven staat al heel lang op pauze, Milan zijn leven en ontwikkeling staan op pauze, helpen jullie ons mee op PLAY te drukken? Naast alles wat wij voor Milan sparen, ondernemen en regelen zijn wij ook zeer actief voor hem, kijk voor meer info bij Red Bull 400

Dat kan via de doneerbutton! Lets P(l)ay!

Alvast onwijs bedankt namens ons, maar vooral namens Milan!

www.helpmilan.nl