Blog

Stilte voor óf juist tijdens de storm

Het is even stil geweest online en op eigenlijk alle fronten.  Uiteraard is dit niet zonder reden, maar waarom?

De afgelopen maanden is het voor ons ontzettend druk geweest met, om en voor Milan. Milan is erg ziek geweest, veel allergische reacties (iets met een eikenprocessierups óf tig), ziekenhuisopname, veel rugpijn, vele soorten therapieën en onderzoeken en allerlei aanpassingen aan zijn in totaal inmiddels twaalf aanwezige hulpmiddelen.

En ook dingen afhandelen en regelen voor de rolstoelbus en om ook niet te vergeten alles uitzoeken en regelen voor een verbouwing aan het huis, zijn zaken die non stop doorgaan. Net als het regelen van zijn school. Want Milan wordt straks 4 jaar en mag naar het regulier onderwijs, hier moet wel het e.e.a. voor geregeld worden én daar ben ik (moeder van) al bijna 2 jaar druk mee bezig, maar zoals ze zeggen de laatste loodjes zijn het zwaarst 😉

Daarbij is het van groot belang in alle hectiek dan ook even je rust zoeken, het  zoeken en vinden van de juiste balans en dus prioriteiten stellen een belangrijk punt. Vandaar even geen blogs en weinig foto updates en/of filmpjes online, maar even de focus op Milan.

En wanneer de volgende blog komt? Wanneer (het) er weer tijd voor is, het goede voornemen van elke maand een nieuwe blog, gaat helaas in zo een zorgintensieve situatie niet op. Maar blijf ons vooral volgen, want ontwikkelingen zijn er non stop! En hoe en wanneer, we blijven ze met jullie delen!

Met alles waar we druk mee zijn, zijn we ook enorm toe aan de zomervakantie. Ook al gaan we niet weg en staan de eerste weken nog volop in het teken van voorbereidingen van de Red Bull 400, we gaan wel genieten van de rust!

Het even niet ergens heen moeten, maar even in je eigen tempo ondernemen, is een fijn vooruitzicht! Zeker omdat Milan ’s middags altijd slaapt en daarna zeer prikkelvrij gehouden moet worden, kunnen we in de zomervakantie lekker s ochtends op pad gaan. Leuke dingen doen en op avontuur uit!

Wij hebben als ouders alvast een zomerse investering gedaan voor Milan. We hebben een prachtig zwembad gekocht, voor in onze eigen tuin, waardoor we Milan hopelijk deze zomer, en zolang als het kan. Zoveel en vaak mogelijk hydrotherapie kunnen geven! Nu nog even op zoek naar een manier waarop we het water kunnen warm houden, want zonder warm water slaan we de plank volledig mis. Dan schiet bij Milan de spasticiteit er volledig in en kan hij helemaal niks meer. Terwijl als het water heerlijk warm is, Milan ineens vrij kan bewegen, waarbij hij zijn beenspieren, armspieren en zijn romp-spieren enorm kan trainen en ontwikkelen! Die ontwikkeling kan je dan weer in de dagelijks praktijk voor andere dingen “gebruiken” en meer ontwikkeling op dat front realiseren! Een goed en groot (hoog-laag) bad in Milan zijn toekomstige badkamer is dus geen overbodige luxe, maar meer een noodzakelijk kwaad voor zijn ontwikkeling!

Het warme water zorgt er namelijk ook voor dat Milan zijn spieren ontspannen, waardoor de spasticiteit minder wordt. Hierdoor heeft Milan minder pijn gedurende minstens een hele dag en kan hij weer meer. Dit voorkomt vele problemen, zoals te korte spieren en hopelijk ook vergroeiingen. Al met al, een zeer goede reden om te investeren in de goed, diep en warm zwembad. Maar hoe garanderen wij dat het water warm is en blijft? Iemand ideeën? Tips en trucs zijn van harte welkom, dus reageren kan via PB of onder ons bericht!

 

Dankzij dat Milan al minimaal 3 jaar zwemt, is hij sinds kort ook zijn 3e zwemdiploma (Teddy zwemdiploma’s) rijker! Wij als ouders zijn natuurlijk apetrots! En voor mij, was het behalen van dit diploma, ook wel een emotionele afsluiting van de afgelopen 3 jaar stug volhouden met al het zwemmen… Ondanks alle tegenslagen en het met Milan overwinnen van vele angsten en paniekaanvallen, but we made it!!!! Zwemdiploma Teddybeer Goud is in the pocket! Een grote dank naar de zwemjuffen van Zwembad de Slagen voor al hun inzet, positiviteit en betrokkenheid! En een dikke pluim voor ons! In the pocket!!!

Ondertussen zetten wij ons keihard in voor de Red Bull 400, die a.s. 20 juli in Titisee Neustadt gaat plaatsvinden! Hotel en alles is geboekt en de mannen trainen zich helemaal kapot, as we speak! Diep respect voor deze zes kanjers, wat een prestatie en inzet. Nu al! Laat staan over iets meer als anderhalve week! Dan gaat het echt gebeuren!

En Milan? Milan doet het momenteel enorm goed, hij is hard toe aan de vakantie en wat meer rust en tijd met papa en mama. Maar hij laat ook enorm veel ontwikkeling zien en leert nu zelfs ZELF lopen in een Race Runner! Dit is het eerste loophulpmiddel waarbij Milan ook echt de mogelijkheid heeft om te sturen en in wezen dan te gaan en staan waar hij maar naartoe wilt! Echter komen we erachter dat dit hulpmiddel en al diens aanpassingen, vaak niet vergoed worden…

Hoe krom dit ook is, wij beklimmen niet voor niets de skischans in Titisee! Voor deze Red Bull actie en dus ook voor Milan zijn watertherapie (een hoog-laag bad) en zijn RaceRunner zijn wij op zoek naar jou/jullie, de sponsors!

Sponsor deze actie en doneer alsjeblieft! Deze 6 mannen zetten zich keihard in voor de ontwikkeling van onze kleine Kanjer, help jij hen, maar vooral Milan weer een stapje vooruit?
Dat kan via onderstaande doneerbutton!

4 gedachten over “Stilte voor óf juist tijdens de storm

 1. Heey lieve milan en papa en mama als het goed is bestaan er zwembad verwarmers geen flauw idee hoe het heet maar via google moet je al een end kunnen komen denk ik

 2. Hallo kanjers
  Bedankt voor jullie mooie complimenten .

  Ik heb even rondgesnuffeld op het internet voor een zwembad verwarmer .
  Website toppy.nl

  Een hele fijne vakantie samen .
  Groetjes van Caroline

 3. Hallo kanjers
  Bedankt voor jullie mooie complimenten .

  Ik heb even rondgesnuffeld op het internet voor een zwembad verwarmer .
  Website toppy.nl

  Een hele fijne vakantie samen .
  Groetjes van Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *