Blog

Een terugblik en Milan bij Joris’Kerstboom!

Milan in het licht, ons kerstlichtje elke dag weer!

Even een korte terugblik, want de afgelopen maanden is er veel gebeurd. Milan is inmiddels 3 geworden en Milan ontwikkeld enorm! Zijn rolstoel werd geleverd  en Milan verbaast iedereen hoe goed hij hem al kan besturen! Daarom is het, dankzij zijn revalidatieteam, mogelijk gemaakt dat zijn rolstoel naar huis is gebracht! Milan mag deze kerstvakantie thuis én buiten eindelijk de wereld gaan ontdekken! Wat een blijheid en wat een vrijheid! Het liefste wilt Milan zijn rolstoel en die vrijheid overal mee naartoe nemen, maar helaas zonder de aangepaste bus zal dat niet gaan.

In de afgelopen maanden is Milan mee gaan draaien op een reguliere voorschool, met het oog op het volgen van regulier basisonderwijs voor de toekomst! Wat is dat voor ons als ouders een overwinning! We zijn hier anderhalf jaar mee bezig geweest en ook Milan moest zich bewijzen dat hij dit kan en eraan toe is! Wat zijn we trots dat hij dit kan en dankbaar dat hij deze mogelijkheid krijgt! Om naar al het positieve te blijven kijken en onze blik voorwaarts te laten, vonden wij het niet meer dan logisch, om de kans te grijpen, om Milan in het licht te zetten bij Joris’Kerstboom!

Hiervoor zijn we op een donderdag naar het centrum van Emmen gegaan en de dag ervoor hebben Milan en ik lekker samen geknutseld aan een mooie “kerstbal” met de foto van Milan! De opnames werden gemaakt en met wat gezonde zenuwen zijn we richting Joris gelopen, geen idee wat ons te wachten stond. Wat was het een leuk en fijn gesprek met Joris! Wat een fijne lieve mensen allemaal! En wat deed Milan het fantastisch! Uiteraard is er een grote kans dat je niet wordt uitgekozen om daadwerkelijk in de uitzending te komen, maar de hele happening op zich en dat  we de kans hebben gekregen om Milan zo in het licht te zetten, was voor ons al een hele zegen!

Maar we werden de dagen erna niet gebeld, zelfs op zaterdag 22 december, de dag voor de uitzending, zat ik bovenop mijn telefoon, want als je werd gebeld, zou je helaas niet in de uitzending komen. Die nacht heb ik niet zo goed geslapen, want zou het dan toch echt zo zijn?

Zondag 23 december, klokslag 21:05 zaten wij voor de televisie, ingeschakeld op de KRO/NCRV…. Kriebels in de buik…. zouden we echt in de uitzending komen? Ik ging ervan uit, dat ze ons per ongeluk waren vergeten te bellen.. Maar de uitzending begon en warempel! Gelijk als eerste! We zijn in de uitzending!!!! Jippie! Tranen van trots en dankbaarheid!

Hebben jullie het ook gezien? Of toch net gemist? Je kan de uitzending terugzien via onderstaande link! Wij zijn al te zien vanaf de 42e seconde van de uitzending 😉

https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/459724/Joris_Kerstboom.html

Wij zijn als ouders zo enorm trots hoe hij je toch elke dag maar weer blijft verbazen, hoe vrolijk en dankbaar hij is en hoeveel liefde hij geeft! Maar ook hoe hij blijft doorzetten en blijft vechten om steeds iets meer (zelf) te kunnen.

Hoe hij zelf zijn rolstoel bestuurd en hoe hij kletst! Of zelfs in het Engels Jingle Bells zingt! Lieve Milan, al zijn de kerstdagen inmiddels voorbij, wij hebben je voor altijd in het licht gezet!

Want voor ons ben je elke dag ons lichtje…. Ons kerstlichtje…. elke dag weer!

Alle volgers, likers, delers en donateurs ontzettend bedankt voor jullie betrokkenheid in 2018! Ook Joris Linssen en alle medewerkers van de KRO/NCRV ontzettend bedankt voor deze kans en dat we zijn uitgezonden! Echt Super!

Voor iedereen alvast een super gelukkig, gezond en voorspoedig nieuwjaar gewenst! Tot in 2019 allemaal!

 

Een gedachte over “Een terugblik en Milan bij Joris’Kerstboom!

  1. Milan is een topper het was geweldig om mijn neefje in de uitzending te zien… ik hoop zo dat er dit jaar een wonder gebeurd dat hij straks echt overal in zijn rolstoel kan rond rijden en verder ontdekken….. ik ben super blij dat ik jou tante ben ik ik ben super trots op jou op hoe jij het allemaal doet… veel liefs tante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *