Blog

Februari 2019: De zorgelijke theatrale maand

Deze maand begint goed! We waren uitgenodigd bij het Alfa college in Hardenberg, waarbij een klas allemaal leuke en ludieke acties had ondernomen om geld in te zamelen voor een goed doel, ons goede doel, Milan! Hoe leuk is dat! Dankzij Manon Beverdam, haar goede pitch heeft de hele klas zich ingezet voor onze topper! Ze hebben een bedrag van €405,- opgehaald, fantastisch! Via deze weg allemaal nogmaals
ontzettend bedankt voor jullie inzet en goede ideeën! Wij staan versteld van jullie betrokkenheid en al jullie inzet voor ook een zeer gezellige ochtend/middag! Milan heeft het er nu nog over . Ook een gezellig bezoekje aan Acsense, waarbij Milan een prachtige grote knuffel hond gekregen heeft en patatjes mocht mee eten! Daarna een kort bezoekje aan papa’s werk en heeft feest van deze dag was compleet!

Helaas eindigde deze leuke en feestelijke dag totaal anders. Milan gilde en schreeuwde het uit midden in de nacht en we hoorden rare geluiden! Wij zijn binnen een seconde bij Milan de kamer ingerend, Milan lag over te geven en stikte bijna in zijn eigen braaksel! Het zat werkelijk overal en Milan kan geen kant op. (# Duhhh….Dwarslaesie)
Zo sneu hij was compleet in paniek en kreeg amper lucht! Wij hebben hem uiteraard snel geholpen en alles schoongemaakt. Ik ben de hele nacht opgeweest, wasjes gedraaid en meerdere spuugbuien opgevangen. Vanaf dat moment had Milan 40 graden of hoger koorts.

Milan is wel bijna 2 weken heel erg ziek geweest, met zelfs uitdrogingsverschijnselen en uiteraard de meerdere huisartsbezoeken die erbij horen. Met meer als een week die hoge koorts die maar niet wilde zakken. En maar blijven spugen en diarre, dat is geen pretje, voor niemand niet. En mama’s slaaptekort herkend iedereen. Gelukkig kwamen opa en oma veel helpen, super lief! Thanks lieve paps en mams, Love you!

Al met al hadden we zeer intensieve zorgdagen/weken. Milan dieangstig werd om naar bed te gaan. Bang om weer te moeten spugen. Zo verkouden te zijn dat ademhalen een nog grotere uitdaging is als normaal. Niet gescheiden willen/durven worden van mama. Die angst(en) (opnieuw) overwinnen, daar gaat veel (lees: heeeeel veeeel) tijd in zitten, hij moet weer vertrouwen opbouwen en zich veilig gaan voelen. Wees maar niet bang Milan, wij houden vol en zorgen voor je!
Desondanks wilde Milan weer lekker gaan zwemmen en naar zijn revalidatie etc. Hoewel hij niet topfit was en snel vermoeid had hij het wel naar zijn zin. Soms wat eerder naar huis, meer rust en hele prikkelvrije middagen, thuis in zijn veilige basis, is wat Milan dan het hardste nodig heeft.

Na al het ziek zijn stond er deze maand een theatervoorstelling gepland.
Zijn lievelings vriendje en vriendinnetje, WOEZEL en PIP & de Tijdmachine!! Wij gingen vol goede moed en enthousiasme richting het theater! Met de eerdere ervaring van januari in ons gedachten, gingen we ervan uit dat dit helemaal een groot succes moest zijn! Want ja, zeker Pip is zijn beste vriendinnetje, dus dit kon niet missen, toch??

Helaas, in het verleden behaalde resultaten, bieden duidelijk geen garanties voor de toekomst….. Milan werd compleet hysterisch en raakte in paniek! Ik moest zelfs de zaal met hem op mijn armen uitlopen om hem tot rust te krijgen en vervolgens heb ik hem tegen mijn buik aan, met zijn hoofd van het podium af redelijk rustig kunnen houden. Daar zit je dan met al je goede bedoelingen…. De moed zakte mij echt in de schoenen. Maar nu vraag je je af, hoe kan dit dan? Wat was er aan de hand?

Milan verwerkt prikkels compleet anders en ook geluid en emoties komen bij hem anders binnen en dringen bij hem harder door. Dit was voor ons een teken, dat Milan toch eigenlijk ook nog niet helemaal beter was. En dat hij toch echt een flinke winterjas had uitgedaan.
Het bijzondere hieraan was wel, dat hij nadien bijna de hele theatershow aan je kon vertellen, terwijl hij er misschien 5 a 10 minuten van heeft gezien.

De week erna was het lekker voorjaars vakantie, maar Milan was nog steeds niet lekker en overprikkeld. Ik heb ervoor gekozen om Milan voornamelijk thuis te houden tijdens deze vakantie. Met uitzondering van de afspraak op school om dingen in te meten t.b.v. aanpassingen in/aan het pand.
Zelfs het weekend erna hebben wij als ouders moeten besluiten om alle afspraken met vrienden en anders uitstapjes te annuleren. Dit om Milan de tijd en rust te geven die hij duidelijk nodig had, om bij te komen van alle ziektekiemen en prikkels die hij in korte tijd te verwerken heeft gekregen. Want ja, daarna begon de gewone week weer vol met afspraken, therapieën en peuterspeelzaal!
De rust heeft Milan goed gedaan en ging als een vrolijke peuter op weg! De laatste dag van deze maand, voor het eerst met zijn rolstoel naar de peuterspeelzaal (school) toe! Wat een pret!

De maand goed begonnen en goed geeindigd… Wat zal maart ons brengen? Lees het in onze volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *