Blog

9 oktober, Milans Racewagen!

Vandaag was het zover! Eindelijk! In de maand dat Milan 3 jaar gaat worden, werd vandaag ook zijn lang verwachte elektrische rolstoel geleverd. Een paar maanden geleden is hiervoor de passessie geweest, waarvoor ik, als Milans moeder, nog wat extra input heb gegeven. Dit na een bezoek aan de supportbeurs in de jaarbeurs Utrecht, is het exact het type en model rolstoel geworden, wat wij op de beurs hebben bekeken.
Milan mocht de kleuren kiezen en vond het fantastisch om weer mobiel te zijn. Al was het maar voor héél even. Wat is dat fantastisch.. een glimmend, vrolijk en ondeugend jongetje te zien, die zo ineens wegrijdt en zegt: “Ik kom eraan mama!”

Iets wat wellicht voor velen “normaal” is, is voor ons zó bijzonder. Daarom hebben we ook gezamelijk afgeteld naar de dag van vandaag 9 oktober….. Vandaag werd Milan zijn elektrische rolstoel, of zoals wij hem noemen, zijn racewagen geleverd bij de revalidatie.

De rolstoel werd uitgepakt en Milan kon haast niet wachten om erin te gaan. Maar helaas, moet elk hulpmiddel eerst geheel worden ingesteld naar Milan zijn lichaam. Elk stukje ondersteuning, kussentje, hoogte en breedte van de zitting moest worden aangepast. Maar toen het eenmaal zover was, wilde hij er eigenlijk ook niet meer uit.

Hij reed erin weg met een big smile, even oefenen met bochtjes, rondjes draaien en hoe moest je ook alweer stoppen??

Milans Racewagen!

Vooral het stoppen is een uitdaging, want als je eindelijk na 3 jaar kan voortbewegen, is stoppen niet het 1e waar onze peuter aan denkt! Wat een genot om naar te kijken!

“Ik moet even stoppen mama, STOP!!! Want ik moet al deze autos voor laten gaan en dan weer inhalen! Mama zie je al die tractors, als die voorbij zijn mag ik weer verder! Mama, ik kom eraan!”

Het is een geluid dat klinkt als muziek in onze oren, Milan zijn vrijheid, Milan zijn geluk, Milan zijn Racewagen, Milan zijn Zippie Salsa!

Deze muziek willen wij dagelijks kunnen horen, want nu moet Milan zijn “racewagen” achterlaten bij de revalidatie. Dit omdat wij nog geen aangepaste rolstoelbus tot onze beschikking hebben. Hij was enorm teleurgesteld dat zijn racewagen niet mee naar huis mocht en mijn moederhart brak. Wat een machteloosheid.

Help jij Milan verder, zodat wij kunnen zeggen: Milan de bus komt eraan! En dan volgen wij jou, lieve Milan, waar je ook maar heen wilt op ontdekkingstocht…. “Ik kom eraan, mama!” Ik ben er Milan en ik volg je….

Help jij ons om die “muziek” dagelijks te kunnen horen? Help jij Milan elke dag gelukkig en vrij te zijn in zijn racewagen? Doneer dan snel via onderstaande button! Bedankt en een boks van Milan!

Doneer voor Milan

 

 

2 gedachten over “9 oktober, Milans Racewagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *