Blognieuws

2020, de Wereld op zijn Kop….

2020, De wereld Op zijn kop…..

Om met goede voornemens te beginnen voor een nieuw jaar, betekend meestal dat je eerst terugblikt.

Als ik terug kijk naar 2019 c.q. naar de laatse blog, man wat is dat dan lang geleden. En merk ik dat ik vooral actief ben op facebook en instagram en dat ik Twitter net begin te “herontdekken.”  Voor Help Milan

Een foto of video uploaden op social media is makkelijker en sneller, ook omdat je dit gewoon al vaker doet, dan dat je even je site opent en daarmee aan de gang gaat… #sorry!!!

Maar 2019, wat een jaar, veel voorbereidingen voor de Red Bull 400 voor de mannen. Milan dit enorme stappen maakt, Milan die 4 wordt! Milan die naar groep 1 gaat. Een flinke grote stap!

Wat doet hij dit goed en wat een grote dank en respect naar zijn school en de juffen en meesters daar die dit mogelijk maken! De stap voor 2020 hierin is het regelen van 1 op 1 begeleiding voor/van Milan, tijdens schooluren. Als die begeleiding er is, komt het zeker goed met Milan en het onderwijs!

Maar 2020 begon veel minder rooskleurig. Milan werd ziek. Heel erg ziek. Van een kindje dat lekker uit eten wilde met papa, mama, opa’s en oma, naar een kindje dat ineens heel erg ziek was. Ontzettend benauwd, hoge koorts, spugen in zijn slaap en zelfs zijn bewustzijn verliezen. Voor ons als ouders waren er vele angstige momenten, waarbij we Milan van verstikking hebben moeten redden. Binnen een paar dagen was er de ziekenhuisopname en Milan werd alsmaar zieker.

Milan in het ziekenhuis

Zonder hier al te diep op in te gaan, zijn we inmiddels 2 maanden verder, Milan is 2 maanden goed ziek geweest en er is veel duidelijk geworden wat zijn dwarslaesie aan de binnenkant ook allemaal heeft aangetast, oftewel wat er nog meer “stuk” is. Een hele heftige periode  = een understatement. Tussendoor, “even” verhuizen, zodat de verbouwing van ons huisje voor Milan van start kan gaan. (Jeehhh!!)

Maar Milan moest worden opgenomen in het Roessingh in Enschede, samen met Mama voor een aantal weken. Om zijn dwarslaesie en zijn “ziek zijn”verder in kaart te brengen en alle recente “problematieken” met hun kennis en expertise te bekijken en Milan met begeleiding verder te laten aansterken. Milan is bijna 4,5 jaar oud, en is nog nooit gezien door een dwarslaesie expertise team/ dwarslaesierevalidatie team. Maar nu zou dit plaats gaan vinden. En toen kwam daar het Corona…

De opname ging niet door. Milan behoort tot de doelgroep met het verhoogde risico en Milan is nog verzwakt… We kunnen het risico niet nemen, voor Milan zijn gezondheid. Een preventieve quarantaine is noodzakelijk, noodzakelijk om Milan voor zover we dat kunnen, te behoeden voor het Corona.

Het corona zet de hele wereld op zijn kop…. Onze wereld én die van u.
Alleen onze wereld, stond de afgelopen weken al compleet op zijn kop en nu nog veel meer. Onze (kop)zorgen zijn groot en de angst die amper een plekje heeft gekregen de laatste maanden, is nu nog (weer) vollop aanwezig. Niemand die je nog kan zien, geen bezoekjes, geen visites geen uitjes. Dit is voor Milan al vanaf januari zo, alleen nu in het kwadraat.

Vele ouders, zo ook vrienden van ons, zitten nu veel thuis, met de kids en moet hen bezig houden. Voor mij, is dit een beetje ironisch, het “geklaag” binnen 1 week, is voor ons al realiteit sinds de geboorte van Milan. Ons hele leven hebben we moeten aanpassen, aan wat Milan aan kan, met zijn beperkingen, maar vooral binnen zijn mogelijkheden. Het aanpassen van ons leven, doen we met alle liefde, maar roept vaak veel vraagtekens en/of onbegrip op vanuit de “buitenwereld”. Ons leven snappen en begrijpen, is haast niet mogelijk, waardoor het soms eenzamer aanvoelt, dan dat het hoeft te zijn.

Natuurlijk begrijpen wij, als geen ander,  dat deze huidige veranderde  “thuissituatie” voor iedereen opeens zeer stressvol is. Want alles is veranderd. Geen uitjes, geen wandelingen door dierentuinen, een ballorig is gesloten en zelfs een speeltuin is soms niet zo’n  handig uitje meer. Maar al deze uitjes, zijn voor ons allang geen opties meer.

Deze blog is niet bedoeld als klaagzang of een negatief bericht naar de mensen die deze verandering lastig vinden. Want wij begrijpen je/jullie. Nog meer dan je kan bedenken.  Wij kunnen alleen maar hopen, dat mensen meer  rekening (gaan) houden met elkaar. Toon meer begrip en respect voor een situatie die anders is, als hoe jouw leven eruit ziet.  Zorg voor elkaar, onvoorwaardelijk.  En vooral….

Wees lief voor elkaar en jezelf en wees dankbaar voor alles wat je hebt en dat je samen (nog) gezond bent! Het samenzijn binnen het corona, is ook iets unieks. De solidariteit en behulpzaamheid van de mensheid komt nu tot uiting… Geniet van de momenten samen, ook al is het een angstige tijd… Het “samen” (sterk) zijn in tijden van afzondering, quarantaines en lockdowns…

Milan met zijn eigen mondkapje

Wij proberen te genieten van elk moment, hoe angstig en zwaar soms ook. Maar onze topper sterkt momenteel weer aan, dit kan alleen, omdat wij elkaar steunen, liefhebben en elkaar begrijpen. Milan krijgt de tijd aan te sterken en op afstand helpen de specialisten ons en adviseren zij ons bij vraagstukken. Maar we moeten het wel samen doen en dat lukt ons…..

Laten we nu maar hopen dat het Corona “onder controle komt” en dat we “straks” weer “gewoon” naar ons werk en school toe mogen en dat we elkaar weer tegenkomen op het schoolplein in volle gezondheid, met onze lachende en spelende kids!

 

#alleenmaarliefde #trots #onzekertijden #samensterkstaan #samenzijndoorafstand #Trotsoponzekanjer #onzeheld #Milan #dwarsmaarnietlaesie!

 

Piraat Milan #dankzijnaaiatelierziezo #mondkapjesleukmaken

 

Een gedachte over “2020, de Wereld op zijn Kop….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *